פסטה ספויה לורדה – מדריך צורה

ספויה לורדה

2 סועדים

1 דקות

קושי: קל

קבלו את המתכון לצורת פסטה החדשה האהובה עלי – ספויה לורדה (Spoja Lorda) או בעצם פסטה
״מלוכלכת״.

דף פסטה עם שכבה דקה של מילוי ולאחר מכן פשוט חותכים אותו ומקבלים ריבועים של אושר

מרכיבים

למילוי פשוט (אפשר להשתמש בכל מילוי אחר):
  • 1/2 גביע גבינת ריקוטה
  • 30 גרם פרמזן מגורד
  • כפית שמן זית
  • מלח פלפל ואגוז מוסקט לפי הטעם
וכמובן צריך גם דף פסטה אחד מ1/4 כדור בצק מכאן
  1. מערבבים את חומרי המלית בקערה, אין צורך להעביר לשקית זילוף.
  2. מרדדים דף פסטה עד לדרגה הרצויה (אני 7 במכונת מרקטו).
  3. מקפלים אותו ל2 ופותחים שוב, מורחים מהמלית שכבה דקה על חצי מהדף (באמצעות סכין חמאה או לקקן) ומקפלים את החצי הנוסף שלו עליו.
  4. עם גלגלת פסטה חותכים קצוות מיותרים (שלא יכולים להפוך לריבועים).
  5. מחוררים קצת עם מזלג וחותכים לריבועים, אפשר לבשל ישר או להקפיא כמובן (יש מדריך לאחסון בעמוד שלי).

אופן ההכנה

אהלן!

אני אלון אמיר :) 
יוצר תוכן קולינרי ובשלן מושבע. 
בשנים האחרונות העלתי לרשתות מאות מתכונים למאכלים שונים והגיע הזמן לשתף אותם גם כאן באתר. 

רוצים להעמיק את הידע שלכם בפסטה טרייה? ממש לאחרונה הוצאתי סדנה דיגיטלית מקיפה בנושא!  

חסר לכם ציוד בישול? מכונת פסטה? טאבון? יש גם חנות באתר!

מתכונים קשורים

סלטון פטל שחור עם טונה אדומה

2 סועדים

30 דקות

קושי: קל

פסטו פיסטוק

ממרח פסטו פיסטוק

4 סועדים

3 שעות דקות

קושי: קל

קריספי רייס עם טונה

2 סועדים

3 שעות דקות

קושי: בינוני

סשימי דג לבן על נוזל אבטיח עם סלטון דק דק ושמן בזיליקום

2 סועדים

30 דקות

קושי: קל

Product has been added to your cart