טורטייה סביצ’ה עם רוטב פסיפלורה וכוסברה

2 סועדים

40 דקות

קושי: בינוני

את המנה הזאת יצרתי יחד עם ניר בוחניק – טבח ויוצר תוכן שמכיר דגים מקרוב ואוהב לעבוד איתם. זו גם הייתה הפעם הראשונה שאירחתי בסטודיו, וחיפשנו משהו שיפתח את הערב בטעם גדול.

הכנו יחד סביצ׳ה אינטיאס רענן, מוגש על טורטייה חמה שהכנו בעצמנו, עם סלט ירוק קטן ורוטב פסיפלורה וכוסברה חריף ומרענן. ביס קליל, חמוץ-חריף, עם מתקתקות עדינה – פשוט מושלם לפתיחה של ערב, או כנשנוש מרשים באמצע השבוע.

מרכיבים

לסביצ׳ה:

  • 200 גרם דג אינטיאס
  • קלח תירס
  • 1/4 צ׳ילי חריף
  • כפית ג׳ינג׳ר קצוץ
  • בצל שאלוט
  • מלח
  • חצי ליים

לטורטייה:

  • 2 כוסות קמח
  • 1 כוס מים
  • כפית מלח

לרוטב:

  • 4 פסיפלורה
  • חצי צרור כוסברה (אפשר גם גבעולים)
  • חצי צ’ילי חריף או יותר
  • למון גראס לפי הטעם (לא חובה)
  • מלח וקצת שמן זית

אופן ההכנה:

  1. נערבבים את כל חומרי הבצק עד שמתקבל בצק אחיד, ולשים אותו 4–5 דקות על משטח עבודה. אם רטוב מדי – מוסיפים עוד קמח.
  2. נותנים לבצק לנוח כ־20 דקות, ואז מרדדים אותו עם קמח.
  3. קורצים עיגולים בעזרת רינג (או כל חותכן אחר) ומקלים את הטורטיות במחבת משני הצדדים.
  4. טוחנים את כל מרכיבי הרוטב בבלנדר, מתקנים תיבול לפי הטעם.
  5. מערבבים את מרכיבי הסביצ׳ה עם מלח ומיץ ליים.
  6. מרכיבים את המנה על הטורטיות: סביצ׳ה, רוטב, סלטון ירוק – ומגישים.
בתאבון!

אופן ההכנה

 
View this post on Instagram
 

A post shared by אלון אמיר (@alon_amir_)

אהלן!

אני אלון אמיר :) 
יוצר תוכן קולינרי ובשלן מושבע. 
בשנים האחרונות העלתי לרשתות מאות מתכונים למאכלים שונים והגיע הזמן לשתף אותם גם כאן באתר. 

רוצים להעמיק את הידע שלכם בפסטה טרייה? ממש לאחרונה הוצאתי סדנה דיגיטלית מקיפה בנושא!  

חסר לכם ציוד בישול? מכונת פסטה? טאבון? יש גם חנות באתר!

מתכונים קשורים

סלטון פטל שחור עם טונה אדומה

2 סועדים

30 דקות

קושי: קל

פסטו פיסטוק

ממרח פסטו פיסטוק

4 סועדים

3 שעות דקות

קושי: קל

קריספי רייס עם טונה

2 סועדים

3 שעות דקות

קושי: בינוני

סשימי דג לבן על נוזל אבטיח עם סלטון דק דק ושמן בזיליקום

2 סועדים

30 דקות

קושי: קל

Product has been added to your cart