בולונז עם בשר מפורק

בולונז

4 סועדים

60 דקות

קושי: בינוני

בולונז בשר מפורק זאת באמת המנה הכי טובה בעולם. היא מנחמת, עמוקה וכל כך טעימה!

כמו תבשיל טוב לוקח קצת זמן להכין אותו אבל אפשר לחלק לקופסאות ולהקפיא, הוא יוצא אחרי זה טעים באותה מידה!!

אפשר להגיש עם פסטה טרייה או בסטה יבשה לבחירתכם – העיקר שתכינו!

מרכיבים

  • 500 גרם אונטריב או שפונדרה
  • 1 בצל לבן גדול
  • 1 גזר גדול/ 2 קטנים
  • 3 גבעולי סלרי
  • 2-3 שיני שום
  • כף רסק עגבניות
  • פחית עגבניות שלמות או מרוסקות
  • ½ כוס יין אדום
  • 300-500 מ”ל מים
  • 4-5 עלי בזיליקום
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • שמן זית
  1. אני אוהב להתחיל בחיתוכים וקיצוצים, את הבצל הגזר והסלרי חותכים לקוביות קטנות, את השום קוצצים דק.
  2. אם יש לכם נתח בשר חותכים אותו לקוביות, מחממים סיר עם קצת שמן זית וצורבים את הבשר על חום גבוה, נותנים לו צריבה חזקה מכל הכיוונים ומוציאים.
  3. באותו סיר (לא שוטפים אותו!) מוסיפים עוד קצת שמן זית ואת הסלרי, הגזר והצל – מטגנים 3-4 דקות על אש נמוכה-בינונית. מוסיפים את השום ל1-2 דקות ואז את הרסק ל1-2 דקות של טיגון.
  4. לאחר מכן מוסיפים את שאר המרכיבים: העגבניות המרוסקות, היין, המים, עלי התבלין ומלח ופלפל שחור, מביאים לרתיחה ומחזירים את הבשר לסיר.
  5. מבשלים על אש נמוכה למשך 3 שעות, מוודאים כל כמה זמן שיש מספיק נוזלים ואם צריך מוסיפים עוד קצת מים.
  6. איך יודעים מתי מוכן? מוציאים חתיכה של בשר – אם היא מתפרקת בקלות לשערות – מוכן.
  7. מוציאים את כל הבשר ומפרקים אותו, מחזירים לסיר ומחממים כל פעם כמה שרוצים. אפשר להגיש אם איזה פסטה שרוצים – נהוג לשדך פפרדלה. ולא לשכוח להוסיף קצת מי פסטה למחבת!

אופן ההכנה

 
הצגת פוסט זה באינסטגרם
 

‏‎פוסט משותף על ידי ‏‎אלון אמיר‎‏ (@‏‎alon_amir_‎‏)‎‏

אהלן!

אני אלון אמיר :) 
יוצר תוכן קולינרי ובשלן מושבע. 
בשנים האחרונות העלתי לרשתות מאות מתכונים למאכלים שונים והגיע הזמן לשתף אותם גם כאן באתר. 

רוצים להעמיק את הידע שלכם בפסטה טרייה? ממש לאחרונה הוצאתי סדנה דיגיטלית מקיפה בנושא!  

חסר לכם ציוד בישול? מכונת פסטה? טאבון? יש גם חנות באתר!

מתכונים קשורים

סלטון פטל שחור עם טונה אדומה

2 סועדים

30 דקות

קושי: קל

פסטו פיסטוק

ממרח פסטו פיסטוק

4 סועדים

3 שעות דקות

קושי: קל

קריספי רייס עם טונה

2 סועדים

3 שעות דקות

קושי: בינוני

סשימי דג לבן על נוזל אבטיח עם סלטון דק דק ושמן בזיליקום

2 סועדים

30 דקות

קושי: קל

Product has been added to your cart