ארטישוק ירושלמי צלוי על קרם עם צ׳יפס דק דק

2 סועדים

30 דקות

קושי: קל

מנה שמבוססת על ארטישוק ירושלמי במגוון מרקמים – קרם חלק ועדין, פלחי ירק צלויים להזהבה וצ’יפס דקיק ופריך.

מרכיבים

  • 1 ק”ג ארטישוק ירושלמי
  • 50 מ”ל שמנת מתוקה 38% (ועוד קצת לפי הצורך)
  • 30 מ”ל חלב (ועוד קצת לפי הצורך)
  • 30 גרם חמאה
  • טימין
  • אגוז מוסקט
  • מלח
  • פלפל שחור
  • שמן זית
  • קצת פרמזן (לא חובה)
  1. שוטפים היטב את כל הארטישוקים ומנקים אותם.
  2. מבשלים את כל הארטישוקים למעט 1–2 יחידות (לצ’יפס) במים רותחים עד ריכוך. לא לבשל יתר על המידה.
  3. לצ’יפס: פורסים דק עם מנדולינה ומטגנים כחצי דקה בשמן עמוק עד להזהבה.
  4. מסננים את הארטישוקים המבושלים ומחלקים לשתי קבוצות שוות.
  5. חצי מהכמות פורסים, מערבבים עם שמן זית, טימין, מלח ופלפל, וצולים בתנור עד להשחמה יפה.
  6. את החצי השני מקלפים וטוחנים בבלנדר מוט או מעבד מזון עם שמנת, חלב, חמאה, טימין, אגוז מוסקט, מלח ופלפל. מדללים בהדרגה לפי הצורך עד לקבלת מרקם חלק. ניתן להוסיף גם מעט מים לדילול אם רוצים פחות שומן.
  7. להגשה: מניחים את הקרם בצלחת, מעליו את הארטישוקים הצלויים, ובסוף את הצ’יפס הדק והפרמזן.
בתאבון!

אופן ההכנה

 
View this post on Instagram
 

A post shared by אלון אמיר (@alon_amir_)

אהלן!

אני אלון אמיר :) 
יוצר תוכן קולינרי ובשלן מושבע. 
בשנים האחרונות העלתי לרשתות מאות מתכונים למאכלים שונים והגיע הזמן לשתף אותם גם כאן באתר. 

רוצים להעמיק את הידע שלכם בפסטה טרייה? ממש לאחרונה הוצאתי סדנה דיגיטלית מקיפה בנושא!  

חסר לכם ציוד בישול? מכונת פסטה? טאבון? יש גם חנות באתר!

מתכונים קשורים

סלטון פטל שחור עם טונה אדומה

2 סועדים

30 דקות

קושי: קל

פסטו פיסטוק

ממרח פסטו פיסטוק

4 סועדים

3 שעות דקות

קושי: קל

קריספי רייס עם טונה

2 סועדים

3 שעות דקות

קושי: בינוני

סשימי דג לבן על נוזל אבטיח עם סלטון דק דק ושמן בזיליקום

2 סועדים

30 דקות

קושי: קל

Product has been added to your cart