שומר צלוי על לאבנה-שמנת עם גרמולטה תפוז

2 סועדים

30 דקות

קושי: קל

אפשר להודות שהעולם מתחלק ל-2, אנשים שאוהבים שומר ואנשים ששונאים. מבחינתי זה אחד הירקות האהובים – גם חי וגם מבושל.

כאן עשיתי לכם מתכון לשומר צלוי על לאבנה-שמנת עם גרמולטה תפוז!

מרכיבים

לשומר הצלוי:

  • 2-3 שומרים
  • 50 גרם חמאה
  • שלוק יין לבן (לא חובה)
  • כף דבש
  • שמן זית
  • מלח
  • פלפל שחור
  • 2 כפות מים

לגרמולטת תפוז:

  • 1/4 צרור פטרוזיליה קצוצה
  • גרידת חצי תפוז
  • מיץ מחצי תפוז
  • מיץ מרבע לימון
  • שמן זית
  • מלח
  • פלפל שחור

לקרם הלאבנה-שמנת:

  • חצי גביע לאבנה
  • חצי גביע שמנת חמוצה
  1. שוטפים את השומרים, מסירים חלקים לא יפים וחותכים לרבעים.
  2. צורבים את השומרים במחבת חמה עם שמן זית עד הזהבה.
  3. מכבים את האש, מוסיפים יין לבן, חמאה קרה בקוביות, דבש, מלח, פלפל שחור ו-2 כפות מים.
  4. מכסים היטב ומעבירים לתנור בחום של 180 מעלות למשך לפחות 30 דקות או עד שהשומרים רכים.
  5. מכינים את הגרמולטה: מערבבים בקערה את גרידת התפוז, המיצים, הפטרוזיליה, שמן זית, מלח ופלפל עד לקבלת רוטב.
  6. מערבבים היטב את הלאבנה עם השמנת החמוצה בעזרת מטרפה עד למרקם חלק ואחיד.
  7. מגישים את המרכיבים לפי הסדר הרצוי.
בתאבון!

אופן ההכנה

 
View this post on Instagram
 

A post shared by אלון אמיר (@alon_amir_)

אהלן!

אני אלון אמיר :) 
יוצר תוכן קולינרי ובשלן מושבע. 
בשנים האחרונות העלתי לרשתות מאות מתכונים למאכלים שונים והגיע הזמן לשתף אותם גם כאן באתר. 

רוצים להעמיק את הידע שלכם בפסטה טרייה? ממש לאחרונה הוצאתי סדנה דיגיטלית מקיפה בנושא!  

חסר לכם ציוד בישול? מכונת פסטה? טאבון? יש גם חנות באתר!

מתכונים קשורים

סלטון פטל שחור עם טונה אדומה

2 סועדים

30 דקות

קושי: קל

פסטו פיסטוק

ממרח פסטו פיסטוק

4 סועדים

3 שעות דקות

קושי: קל

קריספי רייס עם טונה

2 סועדים

3 שעות דקות

קושי: בינוני

סשימי דג לבן על נוזל אבטיח עם סלטון דק דק ושמן בזיליקום

2 סועדים

30 דקות

קושי: קל

Product has been added to your cart