רוטב ארביאטה חריף עם גבינת בוראטה

2 סועדים

60 דקות

קושי: קל

פסטה אורקייטה ברוטב ארביאטה חריף עם גבינת בוראטה לאיזון, אין בעיה להשתמש בכל פסטה אחרת שרוצים אני לא שם דגש חובה על התאמה בין סוג הפסטה לסוג הרוטב 🙂

מדריך צורה לפסטה אורקייטה נמצא כאן

מרכיבים

  • סלסלת עגבניות שרי
  • 3-4 שיני שום
  • 5-6 עלי בזיליקום
  • כפית צ׳ילי גרוס חריף
  • שמן זית, מלח ופלפל שחור.
אם אין שרי אדום ויפה זמין אפשר להכין גם עם פחית עגבניות שלמות עדיף מזן סן מרזנו אבל גם מוטי תופס. חריף – אפשר להוסיף עוד מי שאוהב
  1. חותכים את העגבניות לחצאים ופורסים את שיני השום.
  2. מחבת על אש בינונית, מזלפים שמן זית ומוסיפים את השום והצ׳ילי הגרוס, מטגנים 1-2 דקות – שהשום לא ישרף.
  3. מוסיפים את העגבניות, עלי בזיליקום, מלח ופלפל שחור ומערבבים הכל מבשלים 3-4 דקות ומוסיפים איזה רבע כוס מים רותחים.
  4. נותנים להכל להתבשל עם מכסה איזה 15 דקות על אש נמוכה ואז בודקים את רמת הסמיכות של הרוטב, אם צריך מצמצמים קצת בלי מכסה.
  5. מבשלים את הפסטה ומוסיפים אותה לרוטב עם קצת מי בישול, מערבבים הכל טוב ומגישים עם גבינת בוראטה ועוד קצת שמן זית, מלח

אופן ההכנה

 
הצגת פוסט זה באינסטגרם
 

‏‎פוסט משותף על ידי ‏‎אלון אמיר‎‏ (@‏‎alon_amir_‎‏)‎‏

אהלן!

אני אלון אמיר :) 
יוצר תוכן קולינרי ובשלן מושבע. 
בשנים האחרונות העלתי לרשתות מאות מתכונים למאכלים שונים והגיע הזמן לשתף אותם גם כאן באתר. 

רוצים להעמיק את הידע שלכם בפסטה טרייה? ממש לאחרונה הוצאתי סדנה דיגיטלית מקיפה בנושא!  

חסר לכם ציוד בישול? מכונת פסטה? טאבון? יש גם חנות באתר!

מתכונים קשורים

סלטון פטל שחור עם טונה אדומה

2 סועדים

30 דקות

קושי: קל

פסטו פיסטוק

ממרח פסטו פיסטוק

4 סועדים

3 שעות דקות

קושי: קל

קריספי רייס עם טונה

2 סועדים

3 שעות דקות

קושי: בינוני

סשימי דג לבן על נוזל אבטיח עם סלטון דק דק ושמן בזיליקום

2 סועדים

30 דקות

קושי: קל

Product has been added to your cart