רוטב אליו אוליו קלאסי

אליו אוליו

2 סועדים

60 דקות

קושי: קל

פסטה עם רוטב אליו אוליו – לפעמים נמאס מרטבי שמנת וחמאה ופשוט רוצים רוטב קליל שיושב טוב בבטן 🙂

נכון לא רואים כאן הרבה פסטה יבשה בעמוד אבל כאן החלטתי להצמד למקור ולהשתמש בספגטי, אתם יכולים להשתמש באיזה פסטה שאתם רוצים!

מרכיבים

  • חצי חבילת ספגטי (או פסטה אחרת)
  • 2-3 שיני שום
  • חצי פלפל אדום חריף (לא חובה)
  • כפית צ׳ילי יבש
  • חצי צרור פטרוזיליה
  • שמן זית
  1. אני ממליץ להתחיל בחיתוכים שהכל יהיה מוכן בקערות, פורסים את השום והצ׳ילי ואת הפטרוזיליה קוצצים ושומרים קצת גבעולים.
  2. מעלים סיר מים וממליחים אותו, מביאים לרתיחה ומכניסים את הספגטי.
  3. תוך כדי מתחילים לעבוד על הרוטב, מחממים 2-3 כפות שמן זית בחום בינוני ומוסיפים את השום, הצ׳ילי היבש והטרי ואת גבעולי הפטרוזיליה. *חשוב מאוד לא לשרוף את השום! זה לוקח דקה שתיים.
  4. מוסיפים מצקת של מי פסטה ומערבבים טוב טוב. מוציאים את הגבעולי פטרוזיליה ומכבים את האש אם צריך (עד שהספגטי כמעט מוכן).
  5. מוסיפים את הספגטי אל דנטה למחבת, אם צריך עוד קצת רוטב מוסיפים עוד שמן זית ומי פסטה, מוסיפים את הפטרוזיליה הקצוצה ומערבבים היטב.
  6. מגישים עם קצת פרמז׳ן ובתאבון!

אופן ההכנה

 
הצגת פוסט זה באינסטגרם
 

‏‎פוסט משותף על ידי ‏‎אלון אמיר‎‏ (@‏‎alon_amir_‎‏)‎‏

אהלן!

אני אלון אמיר :) 
יוצר תוכן קולינרי ובשלן מושבע. 
בשנים האחרונות העלתי לרשתות מאות מתכונים למאכלים שונים והגיע הזמן לשתף אותם גם כאן באתר. 

רוצים להעמיק את הידע שלכם בפסטה טרייה? ממש לאחרונה הוצאתי סדנה דיגיטלית מקיפה בנושא!  

חסר לכם ציוד בישול? מכונת פסטה? טאבון? יש גם חנות באתר!

מתכונים קשורים

סלטון פטל שחור עם טונה אדומה

2 סועדים

30 דקות

קושי: קל

פסטו פיסטוק

ממרח פסטו פיסטוק

4 סועדים

3 שעות דקות

קושי: קל

קריספי רייס עם טונה

2 סועדים

3 שעות דקות

קושי: בינוני

סשימי דג לבן על נוזל אבטיח עם סלטון דק דק ושמן בזיליקום

2 סועדים

30 דקות

קושי: קל

Product has been added to your cart