קרפצ’יו בקר

2 סועדים

20 דקות

קושי: קל

המנה שתמצאו כמעט בכל מסעדת בשרים – אבל גם בבית היא קלה בטירוף להכנה. כל מה שצריך זה נתח טוב, סכין חדה וקצת (הרבה) אהבה לתיבול.
הבשר כאן הוא הכוכב, אז שווה לבחור נתח איכותי, רצוי רזה ונקי – כמו פילה, שייטל או מה שאתם אוהבים.

מנה פתיחה מרשימה, דקה, עדינה, שנותנת לבשר לדבר – עם קצת שמן זית, בלסמי, רוקט ואיולי בצד.

מרכיבים

לבסיס המנה:

  • נתח בקר איכותי (פילה, שייטל או נתח רזה ונקי אחר)

תוספות מומלצות:

  • מלח גס
  • שמן זית
  • חומץ בלסמי
  • רוקט
  • איולי כוסברה
  • לחם טוב להגשה

  1. פורסים את הבשר לפרוסות דקות בעזרת סכין חדה – כמה שיותר דק, אבל לא חייב להיות מושלם.
  2. על צלחת גדולה מניחים נייר אפייה, ועליו מסדרים את פרוסות הבשר עם רווחים ביניהן.
  3. מניחים מעל נייר אפייה נוסף ומהדקים בעזרת תחתית כוס, משקולת או מערוך – עד שהפרוסות משתטחות לגובה אחיד.
  4. ניתן לשמור כך את הבשר במקרר עד ההגשה.
  5. לפני ההגשה: מקלפים בעדינות את הנייר העליון, הופכים את הקרפצ’יו על הצלחת ומסירים את הנייר השני.
  6. מפזרים את התוספות ומגישים לצד לחם טרי.
בתאבון!

אופן ההכנה

 
View this post on Instagram
 

A post shared by אלון אמיר (@alon_amir_)

אהלן!

אני אלון אמיר :) 
יוצר תוכן קולינרי ובשלן מושבע. 
בשנים האחרונות העלתי לרשתות מאות מתכונים למאכלים שונים והגיע הזמן לשתף אותם גם כאן באתר. 

רוצים להעמיק את הידע שלכם בפסטה טרייה? ממש לאחרונה הוצאתי סדנה דיגיטלית מקיפה בנושא!  

חסר לכם ציוד בישול? מכונת פסטה? טאבון? יש גם חנות באתר!

מתכונים קשורים

סלטון פטל שחור עם טונה אדומה

2 סועדים

30 דקות

קושי: קל

פסטו פיסטוק

ממרח פסטו פיסטוק

4 סועדים

3 שעות דקות

קושי: קל

קריספי רייס עם טונה

2 סועדים

3 שעות דקות

קושי: בינוני

סשימי דג לבן על נוזל אבטיח עם סלטון דק דק ושמן בזיליקום

2 סועדים

30 דקות

קושי: קל

Product has been added to your cart