פוקצ’ה מושלמת בתנור הביתי

פוקצ'ה

4 סועדים

3 שעות דקות

קושי: בינוני

אני חושב שזה אחד המתכונים שהכי הצליחו בעמוד האינסטגרם שלי, לא רק ברמת הצפיות או הלייקים אלה גם בכמות האנשים שהכינו ואמרו שהמתכון מצוין!

הפוקצ’ה היא בגרסה של התפחה מהירה אבל אם אתם רוצים לילה במקרר אפשר להוריד את כמות השמרים ל-1 גרם שמרים ולאחר הקיפולים להכניס להתפחה במקרר.

מרכיבים

  • 500 גרם קמח לחם או קמח פיצה חזק
  • 380 מ”ל מים
  • 5 גרם שמרים יבשים או 15 גרם טריים
  • 5 גרם דבש
  • 15 מ״ל שמן זית
  • 15 גרם מלח
  1. לקערה גדולה מעבירים את המים, השמרים והדבש ומערבבים.
  2. מוסיפים את הקמח, השמן והמלח ומערבבים היטב עם כף עץ עד לקבלת תערובת דביקה אבל אחידה.
  3. מכסים ל-20 דקות ומרטיבים את הידיים (ממליץ קערה של מים ליד הבצק) מותחים את הבצק ומכניסים לבפנים מסובבים את הקערה וממשיכים לחלק הבא. מבצעים את הקיפולים האלה 3 פעמים כל 20 דקות.
  4. הקיפול האחרון הוא קצת שונה – גם עם ידיים רטובות ומושכים את הבצק ללמעלה ומכניסים אותו לעצמו. מעבירים אותו לתבנית עם נייר אפייה משומן בשמן זית ומכסים להתפחה של לפחות שעה או עד שהכפיל את נפחו.
  5. מזלפים שמן זית ויוצרים גומות עם האצבעות. מוסיפים מלח גס ואפשר גם תוספות שאוהבים ומכניסים לאפייה בתנור על חום של 230 מעלות עד שהפוקצ’ה משחימה לגמרי מלמעלה (לפחות 12 דקות). מוציאים ובתאבון!!

אופן ההכנה

אהלן!

אני אלון אמיר :) 
יוצר תוכן קולינרי ובשלן מושבע. 
בשנים האחרונות העלתי לרשתות מאות מתכונים למאכלים שונים והגיע הזמן לשתף אותם גם כאן באתר. 

רוצים להעמיק את הידע שלכם בפסטה טרייה? ממש לאחרונה הוצאתי סדנה דיגיטלית מקיפה בנושא!  

חסר לכם ציוד בישול? מכונת פסטה? טאבון? יש גם חנות באתר!

מתכונים קשורים

סלטון פטל שחור עם טונה אדומה

2 סועדים

30 דקות

קושי: קל

פסטו פיסטוק

ממרח פסטו פיסטוק

4 סועדים

3 שעות דקות

קושי: קל

קריספי רייס עם טונה

2 סועדים

3 שעות דקות

קושי: בינוני

סשימי דג לבן על נוזל אבטיח עם סלטון דק דק ושמן בזיליקום

2 סועדים

30 דקות

קושי: קל

Product has been added to your cart