פאבה תפוחי אדמה – גראטן

4 סועדים

שעה דקות

קושי: בינוני

פאבה תפוחי אדמה היא הגרסה המפונפנת (והטעימה יותר) של גראטן. היא דורשת קצת יותר עבודה עם הפריסה של תפוחי האדמה אבל השכבות המדהימות לגמרי שוות את זה.

מרכיבים

לפאבה תפוחי אדמה:

  • 6-8 תפוחי אדמה
  • 300 מ”ל שמנת 38%
  • 50 גרם חמאה
  • מלח
  • פלפל שחור
  • אגוז מוסקט
  • טימין

להגשה:

  • שמנת חמוצה
  • שמן ירוק
  1. קולפים ופורסים את תפוחי האדמה בעזרת מנדולינה לפרוסות דקות מאוד. עובדים בזהירות.
  2. מחממים על אש בינונית את השמנת, החמאה והתבלינים ומביאים לרתיחה קלה כ-3–4 דקות.
  3. מערבבים את תערובת השמנת עם פרוסות תפוחי האדמה בקערה גדולה.
  4. כשהתערובת מצטננת מעט, מסדרים שכבות של תפוחי אדמה בתבנית עם נייר אפייה.
  5. מכסים בנייר אפייה נוסף ואופים כ-40 דקות בתנור שחומם ל-160 מעלות.
  6. מוציאים, מניחים תבנית נוספת או קרטון ומשקולות מעל ולוחצים בעדינות. מקררים למספר שעות או ללילה.
  7. פורסים את המנה, צורבים בחמאה ומגישים עם שמנת חמוצה ושמן ירוק.
בתאבון!

אופן ההכנה

 
View this post on Instagram
 

A post shared by אלון אמיר (@alon_amir_)

אהלן!

אני אלון אמיר :) 
יוצר תוכן קולינרי ובשלן מושבע. 
בשנים האחרונות העלתי לרשתות מאות מתכונים למאכלים שונים והגיע הזמן לשתף אותם גם כאן באתר. 

רוצים להעמיק את הידע שלכם בפסטה טרייה? ממש לאחרונה הוצאתי סדנה דיגיטלית מקיפה בנושא!  

חסר לכם ציוד בישול? מכונת פסטה? טאבון? יש גם חנות באתר!

מתכונים קשורים

סלטון פטל שחור עם טונה אדומה

2 סועדים

30 דקות

קושי: קל

פסטו פיסטוק

ממרח פסטו פיסטוק

4 סועדים

3 שעות דקות

קושי: קל

קריספי רייס עם טונה

2 סועדים

3 שעות דקות

קושי: בינוני

סשימי דג לבן על נוזל אבטיח עם סלטון דק דק ושמן בזיליקום

2 סועדים

30 דקות

קושי: קל

Product has been added to your cart