סשימי מוסר ים עם ויניגרט תותים קליל וסלטון דק דק

2 סועדים

20 דקות

קושי: קל

מנה קלה, צבעונית ומרעננת – פרוסות דקות של דג מוסר טרי, ויניגרט תותים מתקתק-חמצמץ, וסלט קטן ודק של תותים, בצל ירוק, צ’ילי וג’ינג’ר.
החיבור בין הדג הקריר לתותים הרעננים יוצר ביס מפתיע, עדין ומלא טעם.

לא צריך הרבה עבודה – רק דג טוב, סכין חדה וקצת דיוק. מתאים למנה ראשונה מרשימה או פשוט כשמתחשק משהו לא שגרתי וטעים במיוחד.

מרכיבים

לבסיס המנה:

  • רצועת פילה אחת של דג בינוני
 

לויניגרט תות:

  • 8-10 תותים
  • כף חומץ יוזו (אפשר להחליף במיץ לימון)
  • 2 כפות שמן זית
  • כף דבש
  • מלח לפי הטעם
 

סלסת תות:

  • 2 תותים
  • 1/4 צילי חריף
  • 2 גבעולי בצל ירוק
  • 1/4 כפית ג’ינגר מגורד
  • שמן זית, מיץ לימון ומלח לפי הטעם

מתחילים בויניגרט:

  1.  מכניסים לבלנדר את מרכיבי הויניגרט וטוחנים. עוצרים ומתקנים טעמים – חמוץ לכם מדי? תוסיפו דבש. מתוק לכם? תוסיפו מיץ לימון או חומץ.
  2. מעבירים דרך מסננת מי שרוצה מרקם חלק יותר.
 

ממשיכים לסלטון: 

  • קוצצים את המרכיבים דק דק ומערבבים בקערה קטנה וגם כאן מתקנים טעמים לפי איך שאוהבים.
 

לגבי הדג: 

  • בדרך כלל לדגים מהסוג הזה יש שתי רצועות בפילה (לוינים) אחת גבוהה יותר שבדרך כלל מתאימה יותר לסשימי. אני השתמשתי בה.
  • פרסתי את הסשימי עם סכין חדה והשתדלתי לעשות תנועה אחת ארוכה.
  • מצלחתים את הסשימי ומפזרים עליו קצת מלח ישירות, אחרי זה סלטון וליד את הויניגרט.
בתאבון!

אופן ההכנה

 
View this post on Instagram
 

A post shared by אלון אמיר (@alon_amir_)

אהלן!

אני אלון אמיר :) 
יוצר תוכן קולינרי ובשלן מושבע. 
בשנים האחרונות העלתי לרשתות מאות מתכונים למאכלים שונים והגיע הזמן לשתף אותם גם כאן באתר. 

רוצים להעמיק את הידע שלכם בפסטה טרייה? ממש לאחרונה הוצאתי סדנה דיגיטלית מקיפה בנושא!  

חסר לכם ציוד בישול? מכונת פסטה? טאבון? יש גם חנות באתר!

מתכונים קשורים

סלטון פטל שחור עם טונה אדומה

2 סועדים

30 דקות

קושי: קל

פסטו פיסטוק

ממרח פסטו פיסטוק

4 סועדים

3 שעות דקות

קושי: קל

קריספי רייס עם טונה

2 סועדים

3 שעות דקות

קושי: בינוני

סשימי דג לבן על נוזל אבטיח עם סלטון דק דק ושמן בזיליקום

2 סועדים

30 דקות

קושי: קל

Product has been added to your cart