סלט פומלה אסייתי לצד סשימי דג

2 סועדים

20 דקות

קושי: קל

מנה סופר פשוטה, שילוב מושלם בין חמיצות מרעננת, חריפות עדינה ודג טרי שמונח כמו שצריך. הסלט הזה לוקח את הפומלה למקום אסייתי – עם עשבים טריים, רוטב סויה וליים, וצד של סשימי שמרכיב ביס מדויק, נקי ומרענן.
מתאים כמנה ראשונה קלילה, או כנשנוש קיצי עם הרבה אופי.

מרכיבים

לסלט:

  • 1/4 פומלה
  • 1 מלפפון רגיל או 2 בייבי
  • 1 בצל שאלוט או חצי בצל סגול
  • 1/4 צ׳ילי חריף או יותר
  • קצת בצל ירוק
  • חופן גדול של עלי נענע (ללא גבעולים)
  • חופן גדול של עלי כוסברה (ללא גבעולים)

לרוטב:

  • 2 כפות סויה טובה
  • 1 כפית רוטב דגים
  • מיץ מחצי לימון
  • כף סוכר דקלים (או דבש / סוכר רגיל)

לדג:

  • פילה דג שמתאים לאכילה נא: מוסר ים, בר ים, אינטיאס, פלמידה או כל דג טרי שאתם אוהבים

  1. מפרקים את הפומלה ומסירים את כל החלקים הלבנים והמרירים.
  2. קוצצים את המלפפון, הבצל, הצ’ילי, הבצל הירוק, הנענע והכוסברה.
  3. מערבבים את כל מרכיבי הרוטב בקערה קטנה ומתקנים טעמים לפי הצורך.
  4. פורסים את הדג הדק ומניחים על צלחת, ממליחים מעט.
  5. מערבבים את הסלט עם הרוטב ומניחים מעל או ליד הדג.
  6. מוזגים את שארית הרוטב על הדג ומגישים מיד.
בתאבון!

אופן ההכנה

 
View this post on Instagram
 

A post shared by אלון אמיר (@alon_amir_)

אהלן!

אני אלון אמיר :) 
יוצר תוכן קולינרי ובשלן מושבע. 
בשנים האחרונות העלתי לרשתות מאות מתכונים למאכלים שונים והגיע הזמן לשתף אותם גם כאן באתר. 

רוצים להעמיק את הידע שלכם בפסטה טרייה? ממש לאחרונה הוצאתי סדנה דיגיטלית מקיפה בנושא!  

חסר לכם ציוד בישול? מכונת פסטה? טאבון? יש גם חנות באתר!

מתכונים קשורים

סלטון פטל שחור עם טונה אדומה

2 סועדים

30 דקות

קושי: קל

פסטו פיסטוק

ממרח פסטו פיסטוק

4 סועדים

3 שעות דקות

קושי: קל

קריספי רייס עם טונה

2 סועדים

3 שעות דקות

קושי: בינוני

סשימי דג לבן על נוזל אבטיח עם סלטון דק דק ושמן בזיליקום

2 סועדים

30 דקות

קושי: קל

Product has been added to your cart