ניוקי פריזאי

2 סועדים

30 דקות

קושי: קל

הכירו את ניוקי פריזאי – הגרסה הצרפתית והאלגנטית לניוקי, עם מרקם אוורירי ונימוח שמתמסר לכל ביס. במקום תפוחי אדמה, הבצק עשוי חמאה, חלב וקמח, מועשר בפרמזן וביצים – לתוצאה עשירה, קלילה ומפתיעה. אחרי הקפצה קלה מתקבלת אחת המנות הטעימות!

מרכיבים

לניוקי פריזאי:

  • 160 גרם קמח
  • 250 מ”ל חלב
  • 3 ביצים (לארג’)
  • 100 גרם חמאה
  • 70 גרם פרמזן
  • 1 כפית מלח
  • אגוז מוסקט

לרוטב:

  • שום
  • יין לבן
  • חמאה
  • פטרוזיליה

  1. בסיר על חום בינוני, מחממים את החלב עם קוביות החמאה, המלח ואגוז המוסקט עד לרתיחה חלשה.
  2. מוסיפים את הקמח בבת אחת ומערבבים נמרצות עד שמתקבל בצק שנפרד מדפנות הסיר. מכבים את האש.
  3. מצננים את הבצק, ואז מוסיפים את הביצים הטרופות בהדרגה תוך ערבוב עד שהן נטמעות לחלוטין.
  4. מוסיפים את גבינת הפרמזן ומערבבים עד איחוד. מעבירים את התערובת לשקית זילוף.
  5. מרתיחים מים בסיר גדול, יוצרים חור בשקית הזילוף ומזלפים ניוקי באורך הרצוי, חותכים ישירות למים עם סכין.
  6. כשהניוקים צפים (כעבור כ-30 שניות), מעבירים למי קרח ואז למגבת נקייה לייבוש.
  7. לרוטב: מחממים מעט שמן זית במחבת, צורבים את הניוקים עד שמזהיבים.
  8. מוסיפים שום קצוץ ומטגנים קלות, מוסיפים שלוק יין לבן ומחכים שיתאדו אדי האלכוהול.
  9. מוסיפים חמאה קרה ופטרוזיליה קצוצה, מערבבים בעדינות.
  10. מגישים עם עוד פרמזן מגורד מלמעלה ובתיאבון!

אופן ההכנה

 
View this post on Instagram
 

A post shared by אלון אמיר (@alon_amir_)

אהלן!

אני אלון אמיר :) 
יוצר תוכן קולינרי ובשלן מושבע. 
בשנים האחרונות העלתי לרשתות מאות מתכונים למאכלים שונים והגיע הזמן לשתף אותם גם כאן באתר. 

רוצים להעמיק את הידע שלכם בפסטה טרייה? ממש לאחרונה הוצאתי סדנה דיגיטלית מקיפה בנושא!  

חסר לכם ציוד בישול? מכונת פסטה? טאבון? יש גם חנות באתר!

מתכונים קשורים

סלטון פטל שחור עם טונה אדומה

2 סועדים

30 דקות

קושי: קל

פסטו פיסטוק

ממרח פסטו פיסטוק

4 סועדים

3 שעות דקות

קושי: קל

קריספי רייס עם טונה

2 סועדים

3 שעות דקות

קושי: בינוני

סשימי דג לבן על נוזל אבטיח עם סלטון דק דק ושמן בזיליקום

2 סועדים

30 דקות

קושי: קל

Product has been added to your cart