חציל במיסו

חציל במיסו

2 סועדים

40 דקות

קושי: בינוני

ברוכים הבאים ל״המזווה האסייתי״ – סדרה על מרכיבים מהמזרח הרחוק שכולנו רואים במסעדות או על מדפים אסיאתיים, אבל לא תמיד יודעים איך להשתמש בהם בבית. בכל פרק נלמד להכיר חומר גלם אחד: מה הוא, למה הוא חשוב ואיך מבשלים איתו.

אנחנו פותחים עם מיסו – משחת תיבול יפנית מותססת מסויה, דגנים, מלח וקוג’י. היא קיימת בגוונים שונים – בהירה, אדומה וכהה – שמשקפים את עומק הטעם וזמן ההתססה. מיסו מתאימה למרקים, רטבים, מרינדות ואפילו קינוחים. טיפ: מוסיפים בסוף הבישול – לא מבשלים!

מרכיבים

  • 2 חצילים
  • שמן קנולה או שמן זית, למריחה

לציפוי מיסו:

  • 80 מ״ל מירין
  • 80 מ״ל סאקה
  • 30 גרם סוכר
  • 200 גרם מיסו (בהיר או אדום)
    1. חוצים את החצילים לאורך ויוצרים חריצים בבשר בצורת שתי וערב (מבלי לפגוע בקליפה).
    2. מברישים את החצילים בשמן ואופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות כ-25 דקות, עד לריכוך והשחמה.
    3. בינתיים, מבשלים את המירין והסאקה על אש בינונית 2–3 דקות עד שהאלכוהול מתאדה. מכבים את האש ומוסיפים את הסוכר והמיסו, מערבבים עד לתערובת אחידה.
    4. מורחים שכבה מהציפוי על החצילים ומחזירים לתנור במצב גריל חזק ל-5–7 דקות, עד שהציפוי מבעבע ומשחים.
בתאבון!

אופן ההכנה

 
View this post on Instagram
 

A post shared by אלון אמיר (@alon_amir_)

אהלן!

אני אלון אמיר :) 
יוצר תוכן קולינרי ובשלן מושבע. 
בשנים האחרונות העלתי לרשתות מאות מתכונים למאכלים שונים והגיע הזמן לשתף אותם גם כאן באתר. 

רוצים להעמיק את הידע שלכם בפסטה טרייה? ממש לאחרונה הוצאתי סדנה דיגיטלית מקיפה בנושא!  

חסר לכם ציוד בישול? מכונת פסטה? טאבון? יש גם חנות באתר!

מתכונים קשורים

סלטון פטל שחור עם טונה אדומה

2 סועדים

30 דקות

קושי: קל

פסטו פיסטוק

ממרח פסטו פיסטוק

4 סועדים

3 שעות דקות

קושי: קל

קריספי רייס עם טונה

2 סועדים

3 שעות דקות

קושי: בינוני

סשימי דג לבן על נוזל אבטיח עם סלטון דק דק ושמן בזיליקום

2 סועדים

30 דקות

קושי: קל

Product has been added to your cart