ריזוטו הוא אחד המאכלים הכי טעימים ומנחמים שיש! והאמת היא שהוא לא כזה מסובך להכנה כמו שחושבים 🙂
אני כאן בשביל לפרק לכם את התהליך הזה, כמובן שאם אתם לא רוצים את כל ההסברים אתם יכולים לקפוץ ישר למתכון למטה!
קצת רקע: מדובר בתבשיל אורז שמקורו בצפון איטליה, בעיקר באזור לומברדיה ופיימונטה, שם האורז נפוץ בשדות מזה מאות שנים. את הריזוטו מכינים עם אורז עמילני ובטכניקה ספציפית של השקייה מה שנותן מרקם מאוד עשיר וקרמי מבלי להוסיף שמנת.
אחרי שמבינים את הבסיס לריזוטו מאוד קל לקחת אותו לכיוונים אחרים ולעשות שלל מתכונים.
מרכיבי הריזוטו:
אורז – לא כל אורז מתאים למנה, יש זנים יעודיים בין היתר ארבוריו או קרנרולי שהם באמת הכי מוכרים. ניתן לקנות אותם בכל מעדנייה או חנות איטלקית. הסיבה לכך שלא משתמשים באורז שאנחנו מכירים זה בגלל סוג העמילן המרכזי. העמילן שמשתחרר בבישול הוא זה שנותן למנה את המרקם והקרמיות שאנחנו אוהבים!
ציר – ציר מורכב ממים ומירקות/עוף/בשר/דגים וכו’ בתהליך הבישול האורז מקבל את הטעמים של הציר וכך נהיה לו טעם עמוק ועשיר יותר. בסדרה הזו נכין ונעבוד עם ציר ירקות אבל מי שמעדיף יכול לעבוד עם ציר עוף וכו’.
בנוסף לאלו יש בדרך כלל: יין לבן, חמאה, בצל (בדרך כלל שאלוטים) וגבינת פרמז’ן.
ממליץ לראות את הסרטון אינסטגרם שעשיתי בנושא המרכיבים בלחיצה כאן

מתכון מהיר לציר ירקות:
- 3-4 גזרים
- 1-2 בצלים
- 3-4 עבעולי סלרי עם העלים
- עלי תימין/גבעולי פטרוזיליה/עלי דפנה/שן שום לבחירה
- 2 ליטר מים
איך מכינים:
שוטפים את הירקות וחותכים אותם בצורה גסה
מכניסים לסיר ומוסיפים 2 ליטר מים
מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש לבעבוע קל – אם יש קצף כופים אותו (בדרך כלל בציר עוף או בקר).
מבשלים במשך שעה–שעתיים, מסננים היטב, מחכים שיצטנן ושומרים במקרר 3-4 ימים או במקפיא עד חודשיים.
ריזוטו בסיסי:
עכשיו ניגש לתהליך ההכנה של ריזוטו בסיסי, אחרי זה תוכלו לעבור למתכוני ריזוטו אחרים שיש לי באתר או בעמוד האינסטגרם 🙂