ג’בטה – הלחם המושלם לכריכים

4 סועדים

3 שעות דקות

קושי: בינוני

מתכון לג׳בטות הכי טעימות שיש
מושלמות לכריכים אבל גם סתם ככה!

גבטה

ג’בטה קלאסית

מרכיבים

  • 500 גרם קמח לחם
  • 400 גרם מים קרירים
  • 6 גרם שמרים יבשים
  • כף שמן זית
  • 10 גרם מלח
  1. בתבנית או קערה נערבב את חומרי הגלם היטב עם כף עץ.
  2. לאחר הערבוב נכסה ונמתין 15 דקות, עם ידיים רטובות נבצע סבב קיפולים ראשון כמו בסרטון.
  3. נכסה ונמתין עוד 15 דקות ונחזור על הפעולה הזאת במשך 4 סבבים (כולל הראשון).
  4. לאחר הסבב הראשון מנוחה של 30 דקות.
  5. נקמח משטח עבודה ונעביר אליו את הבצק (פשוט להפוך את הכלי ולחכות שיפול)
  6. נעבוד בעדינות – נמתח קצת למלבן ונישר גובה בכל החלקים.
  7. נקמח קלות גם את החלק הזה של הבצק ונחלק אותו ל-6 יחידות
  8. עם קלף בצק נרים אותן ונעביר לתבנית אפייה
  9. נכסה ונתפיח כשעה.
  10. נכניס לאפייה בחום של 220 מעלות עד שמקבלים צבע יפה משני הצדדים. (אפשר לזרוק קובית קרח בתחתית התנור לאדים זה תורם). נוציא ובתאבון!

אופן ההכנה

אהלן!

אני אלון אמיר :) 
יוצר תוכן קולינרי ובשלן מושבע. 
בשנים האחרונות העלתי לרשתות מאות מתכונים למאכלים שונים והגיע הזמן לשתף אותם גם כאן באתר. 

רוצים להעמיק את הידע שלכם בפסטה טרייה? ממש לאחרונה הוצאתי סדנה דיגיטלית מקיפה בנושא!  

חסר לכם ציוד בישול? מכונת פסטה? טאבון? יש גם חנות באתר!

מתכונים קשורים

סלטון פטל שחור עם טונה אדומה

2 סועדים

30 דקות

קושי: קל

פסטו פיסטוק

ממרח פסטו פיסטוק

4 סועדים

3 שעות דקות

קושי: קל

קריספי רייס עם טונה

2 סועדים

3 שעות דקות

קושי: בינוני

סשימי דג לבן על נוזל אבטיח עם סלטון דק דק ושמן בזיליקום

2 סועדים

30 דקות

קושי: קל

Product has been added to your cart