טורטליני – מדריך צורה

טורטליני

2 סועדים

1 דקות

קושי: קל

טורטליני הוא סוג של פסטה ממולאת שמקורו באזור אמיליה-רומאניה שבאיטליה, ובעיקר מהערים בולוניה ומודנה. הוא קטן בצורת טבעת או טבור (מכאן השם “טורטליני” – מ”טורטו”, שמשמעו “קטן ועגול”), ובדרך כלל ממולא בתערובת של בשר, גבינות כמו פרמזן או ריקוטה, ולעיתים גם ירקות.

מרכיבים

  • בצק פסטה מרודד
  • מלית מכל סוג
  1. מרדדים דף פסטה (אני רידדתי לדרגה 7 במכונת מרקטו שלי).
  2. מקפלים באמצע ופותחים אותו, חותכים ל2 רצועות ארוכות.
  3. חותכים לריבועים כמה שיותר שווים.
  4. עם שקית זילוף מזלפים מלית לכל ריבוע ומסובבים אותו כך שיש שפיץ לכיוון הגוף שלכם.
  5. מקפלים שפיץ לשפיץ ומהדקים היטב עם האצבעות (מוחצים את המלית קצת לבפנים)
  6. לוחצים קצת את הקצוות ומלפפים סביב 2 אצבעות (או אצבע אחת תלוי בגודל) מהדקים היטב ומניחים על מגש עם קמח סמולה.

אופן ההכנה

 
הצגת פוסט זה באינסטגרם
 

‏‎פוסט משותף על ידי ‏‎אלון אמיר‎‏ (@‏‎alon_amir_‎‏)‎‏

אהלן!

אני אלון אמיר :) 
יוצר תוכן קולינרי ובשלן מושבע. 
בשנים האחרונות העלתי לרשתות מאות מתכונים למאכלים שונים והגיע הזמן לשתף אותם גם כאן באתר. 

רוצים להעמיק את הידע שלכם בפסטה טרייה? ממש לאחרונה הוצאתי סדנה דיגיטלית מקיפה בנושא!  

חסר לכם ציוד בישול? מכונת פסטה? טאבון? יש גם חנות באתר!

מתכונים קשורים

סלטון פטל שחור עם טונה אדומה

2 סועדים

30 דקות

קושי: קל

פסטו פיסטוק

ממרח פסטו פיסטוק

4 סועדים

3 שעות דקות

קושי: קל

קריספי רייס עם טונה

2 סועדים

3 שעות דקות

קושי: בינוני

סשימי דג לבן על נוזל אבטיח עם סלטון דק דק ושמן בזיליקום

2 סועדים

30 דקות

קושי: קל

Product has been added to your cart