רוטב חמאת עגבניות שרופות, מילוי ריקוטה, שום ורוזמרין

טורטליני

2 סועדים

1 דקות

קושי: קל

טורטלוני במילוי ריקוטה, שום ורוזמרין
ברוטב חמאת עגבניות שרופות 🙂

אפשר למלא כל סוג פסטה שרוצים במילוי!
מדריך צורה לטורטליני כאן

המילוי בהשראת:
Meryl Feinstein עם הספר המעולה pasta every day

מרכיבים

למילוי (חצי מתכון בצק קלאסי):
  • 3 ראשי שום
  • ענף רוזמרין
  • גביע גבינת ריקוטה
  • 50 גרם פרמזן
  • מלח ופלפל לפי הטעם
לרוטב (בערך 2 מנות):
  • 100 גרם חמאה
  • חצי סלסלת עגבניות שרי
  • זעתר/אורגנו טרי
  • 2 שיני שום
  • חצי צ׳ילי חריף (לא חובה)
  • רבע כוס יין לבן
  • שמן זית
איך מכינים את המילוי:
  1. חותכים את חלקם העליון של ראשי השום, מניחים אותם על נייר כסף ומזלפים שמן זית ומוסיפים קצת מלח גס.
  2. עוטפים אותם בנייר ומכניסים לתנור על 200 מעלות עד שמתרככים (מוציאים אחרי בערך 15 דקות לבדוק).
  3. קוצצים את הרוזמרין דק (ללא הגבעול) ומערבבים אותו עם הריקוטה.
  4. מגרדים ומוסיפים את הפרמזן וכשהשום מתרכך מועכים ומוסיפים את השיניים הרכות.
  5. מערבבים ומעבירים לשקית זילוף וממלאים כל סוג פסטה שרוצים!
את הרוטב:
  1. אני הכנסתי את העגבניות שרי עם קצת שמן זית ועלי זעתר (אזוב) טריים לטאבון לכמה דקות עד שנשרפות קצת מבחוץ.
  2. במידה ואין טאבון אפשר להכניס לתנור על חום גבוה לבערך 10 דקות (עד שמקבלות צבע יפה).
  3. מוציאים, מחכים שיצטנן ומקלפים אותן. טוחנים אותן עם בלנדר מוט ולאט לאט מוסיפים קוביות חמאה קרה וממשיכים לטחון עד שמקבלים רוטב סמיך יחסית.
  4. תכלס אפשר להשתמש ברוטב גם ככה (להוסיף מלח ופלפל כמובן).
  5. אני טיגנתי קצת שום וצ׳ילי חריף, הוספתי יין לבן למחבת לעוד 2-3 דקות ואז הוספתי את הרוטב ל2-3 דקות נוספות.
  6. מוסיפים קצת מי פסטה ואת הפסטה ומערבבים (אם צריך מצמצמים קצת את הרוטב).
  7. מוציאים מגישים עם פרמזן ובתאבון!!

אופן ההכנה

 
הצגת פוסט זה באינסטגרם
 

‏‎פוסט משותף על ידי ‏‎אלון אמיר‎‏ (@‏‎alon_amir_‎‏)‎‏

אהלן!

אני אלון אמיר :) 
יוצר תוכן קולינרי ובשלן מושבע. 
בשנים האחרונות העלתי לרשתות מאות מתכונים למאכלים שונים והגיע הזמן לשתף אותם גם כאן באתר. 

רוצים להעמיק את הידע שלכם בפסטה טרייה? ממש לאחרונה הוצאתי סדנה דיגיטלית מקיפה בנושא!  

חסר לכם ציוד בישול? מכונת פסטה? טאבון? יש גם חנות באתר!

מתכונים קשורים

סלטון פטל שחור עם טונה אדומה

2 סועדים

30 דקות

קושי: קל

פסטו פיסטוק

ממרח פסטו פיסטוק

4 סועדים

3 שעות דקות

קושי: קל

קריספי רייס עם טונה

2 סועדים

3 שעות דקות

קושי: בינוני

סשימי דג לבן על נוזל אבטיח עם סלטון דק דק ושמן בזיליקום

2 סועדים

30 דקות

קושי: קל

Product has been added to your cart