פולנטה עם תירס טרי וקמח תירס ביחד

2 סועדים

30 דקות

קושי: קל

פולנטה היא אחד המאכלים הכי מנחמים ופשוטים שיש, וכשמשלבים בה גם תירס טרי – היא מקבלת עומק טעמים ומתיקות טבעית שקשה לעמוד בפניה.

אני סגרתי אותה עם פטריות מוקפצות, עירית ומלא פרמזן.

מרכיבים

  • 2–3 קלחי תירס (לא חובה)
  • 1 כוס קמח תירס
  • 2 כוסות מים חמים (ועוד קצת אם צריך)
  • 1 כוס חלב
  • 1 מיכל שמנת 38%
  • 100 גרם פרמזן
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם
  • קצת חמאה לטיגון
  • להגשה: תוספות שאוהבים – למשל פטריות מוקפצות ועירית
    1. מגלפים את גרגרי התירס מהקלחים עם סכין חדה.
    2. מעבירים לסיר עם קוביות חמאה ומטגנים על אש בינונית כ-2–3 דקות.
    3. מוסיפים את המים, החלב, השמנת, התבלינים וקמח התירס. מביאים לרתיחה ומבשלים עד לקבלת מרקם של דיסה. אם צריך, מוסיפים עוד נוזלים לקבלת מרקם חלק יותר.
    4. מוסיפים את הפרמזן וטוחנים מעט עם בלנדר מוט לפי הצורך. שוב, ניתן להוסיף נוזלים לפי המרקם הרצוי.
    5. מגישים עם התוספות האהובות ומלא אהבה!
בתאבון!

אופן ההכנה

 
View this post on Instagram
 

A post shared by אלון אמיר (@alon_amir_)

אהלן!

אני אלון אמיר :) 
יוצר תוכן קולינרי ובשלן מושבע. 
בשנים האחרונות העלתי לרשתות מאות מתכונים למאכלים שונים והגיע הזמן לשתף אותם גם כאן באתר. 

רוצים להעמיק את הידע שלכם בפסטה טרייה? ממש לאחרונה הוצאתי סדנה דיגיטלית מקיפה בנושא!  

חסר לכם ציוד בישול? מכונת פסטה? טאבון? יש גם חנות באתר!

מתכונים קשורים

סלטון פטל שחור עם טונה אדומה

2 סועדים

30 דקות

קושי: קל

פסטו פיסטוק

ממרח פסטו פיסטוק

4 סועדים

3 שעות דקות

קושי: קל

קריספי רייס עם טונה

2 סועדים

3 שעות דקות

קושי: בינוני

סשימי דג לבן על נוזל אבטיח עם סלטון דק דק ושמן בזיליקום

2 סועדים

30 דקות

קושי: קל

Product has been added to your cart