לחם קסטן מושלם

לחם קסטן

4 סועדים

3 שעות דקות

קושי: קל

לחם קסטן קלאסי – הכי פשוט אבל כ”כ טעים!
מושלם לכריכים וטוסטים. 

הבצק פשוט מאוד ונוח לעבודה והמתכון הוא בהתפחה מהירה ככה שהכל יוצא מאוד קליל.
כן אציין שצריך תבנית של לחם קסטן, אפשר למצוא בכל חנות כלי מטבח או להזמין באינטרנט.

מרכיבים

  • תבנית ללחם קסטן :) 
  • 650 גרם קמח לחם או קמח לבן 
  • 420 מ”ל מים קרירים 
  • 45 גרם סוכר 
  • 13 גרם מלח 
  • 50 גרם שמן רגיל 
  • 10 גרם שמרים יבשים
  1. נכניס את כל המרכיבים לקערת מיקסר ונלוש 10-12 דקות עד שנקבל בצק חזק וחלק יחסית. 
  2. נכסה עם ניילון נצמד ונתפיח שעה-שעה וחצי עד להכפלת הנפח. 
  3. נעביר את הבצק למשטח מקומח קלות ונרדד אותו לצורות מלבן בגודל תבנית הלחם 
  4. נתחיל לגלגל ובצדדים נכניס את הקצוות בשביל לקבל צורה תואמת לתבנית נסגור את הבצק היטב ונצבוט את הקצוות 
  5. נשמן את התבנית עם קצת שמן ונכניס את הבצק לבפנים עם התפר כלפי מטה, נסגור את התבנית ונתפיח עד שהבצק מגיע כמעט לחלק העליון של התבנית. 
  6. נכניס לאפייה של 35-40 דקות על חום של 180 מעלות בתנור. 
  7. לאחר האפייה נוציא את הלחם. אפשר לצנן על רשת איזה 15 דקות והוא מוכן!

אופן ההכנה

אהלן!

אני אלון אמיר :) 
יוצר תוכן קולינרי ובשלן מושבע. 
בשנים האחרונות העלתי לרשתות מאות מתכונים למאכלים שונים והגיע הזמן לשתף אותם גם כאן באתר. 

רוצים להעמיק את הידע שלכם בפסטה טרייה? ממש לאחרונה הוצאתי סדנה דיגיטלית מקיפה בנושא!  

חסר לכם ציוד בישול? מכונת פסטה? טאבון? יש גם חנות באתר!

מתכונים קשורים

סלטון פטל שחור עם טונה אדומה

2 סועדים

30 דקות

קושי: קל

פסטו פיסטוק

ממרח פסטו פיסטוק

4 סועדים

3 שעות דקות

קושי: קל

קריספי רייס עם טונה

2 סועדים

3 שעות דקות

קושי: בינוני

סשימי דג לבן על נוזל אבטיח עם סלטון דק דק ושמן בזיליקום

2 סועדים

30 דקות

קושי: קל

Product has been added to your cart