קריספי רייס עם טונה

2 סועדים

3 שעות דקות

קושי: בינוני

כבר הרבה זמן שרציתי להעלות מתכון לקריספי רייס עם טונה 🙂

אני אישית פחות מתחבר לטרטר של טונה שהכל קצוץ דק אז הלכתי על סגנון של קוביות ולא הוספתי מיונז לדג ישירות. אבל תרגישו בנוח לעשות התאמות!

מרכיבים

מה צריך לקריספי:

  • 500 גרם אורז סושי עגול
  • 550 גרם מים
  • 90 גרם חומץ אורז
  • 45 גרם סוכר
  • 12 גרם מלח
  • כפית מירין

מה צריך לדג (2 יחידות קריספי):

  • 80 גרם טונה
  • חצי בצל שאלוט
  • כף בצל ירוק קצוץ
  • מיץ מחצי ליים
  • קצת זמן זית
  • מלח לפי הטעם
  • 1 כף ספייסי מיונז (מיונז עם סרירצה
  1. נשים את האורז בקערה גדולה, נוסיף מים קרים ונערבב בעדינות עם היד. נשפוך את המים, ונחזור על הפעולה 4–5 פעמים עד שהמים כמעט צלולים. נכסה את האורז במים נקיים ונשרה 10 דקות ואז נסנן שוב היטב עד שמתייבש.
  2. נשים את האורז והמים בסיר נביא לרתיחה על אש בינונית. נכסה וננמיך את האש לנמוכה ביותר ל-12 דקות. נכבה את האש ונמשיך לכסות במשך 10 דקות נוספות.
  3. תוך כדי שהאורז מתבשל נכין תחמיץ שזה בעצם תערובת שנותן לאורז טעם ומרקם. נחמם קלות (לא נרתיח) את החומץ, המירין, הסוכר והמלח עד שהסוכר נמס. מכבים.
  4. כשהאורז סיים את המנוחה נשפוך אליו בהדרגה את התחמיץ ונערבב בעדינות. ניתן לו להתקרר לטמפרטורת החדר.
  5. נקח תבנית מכל סוג, נשים בתחתית ניילון נצמד, נעביר את האורז על הניילון ונררד ונדחוס היטב. נכסה בניילון נצמד ונכניס למקרר לפחות 2-3 שעות ועדיף לילה שלם.
  6. נוציא מהמקרר, נחתוך לקוביות, נייבש קצת עם נייר סופג ונטגן בשמן נייטרלי על חום בינוני 2-3 דקות מכל צד עד שמקבלים צבע יפה. מעבירים לרשת עד להגשת הדג!
  7. נחתוך את הטונה לקוביות או נקצוץ לטרטר, נערבב עם שאלוט קצוץ, בצל ירוק, מיץ ליים, שמן זית ומלח.
  8. נרכיב את המנהמיונז, דג ואז עירית מלמעלה ובתאבון!

אופן ההכנה

אהלן!

אני אלון אמיר :) 
יוצר תוכן קולינרי ובשלן מושבע. 
בשנים האחרונות העלתי לרשתות מאות מתכונים למאכלים שונים והגיע הזמן לשתף אותם גם כאן באתר. 

רוצים להעמיק את הידע שלכם בפסטה טרייה? ממש לאחרונה הוצאתי סדנה דיגיטלית מקיפה בנושא!  

חסר לכם ציוד בישול? מכונת פסטה? טאבון? יש גם חנות באתר!

מתכונים קשורים

סלטון פטל שחור עם טונה אדומה

2 סועדים

30 דקות

קושי: קל

פסטו פיסטוק

ממרח פסטו פיסטוק

4 סועדים

3 שעות דקות

קושי: קל

סשימי דג לבן על נוזל אבטיח עם סלטון דק דק ושמן בזיליקום

2 סועדים

30 דקות

קושי: קל

לחם קסטן

לחם קסטן מושלם

4 סועדים

3 שעות דקות

קושי: קל

Product has been added to your cart